ua en ru

"Нафтогаз" спростовує причетність голови "Укртранснафти" до офшорного скандалу

"Нафтогаз" спростовує причетність голови "Укртранснафти" до офшорного скандалу Фото: "Нафтогаз" перевіряє працівників, зазначених у "панамських документах"

Також компанія спростовує причетність до скандалу заступника голови правління Коновця

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" спростовує причетність голови "Укртранснафти" Миколи Гавриленка до офшорного скандалу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу" за підсумками внутрішньої перевірки.

Повідомляється, що компанія проводить аналіз "панамських документів", опублікованих міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів, та приводить інформацію по двом співробітникам.

"Микола Гавриленко, голова правління ПАТ "Укртранснафта", згаданий як співвласник компанії TURITELLA, зареєстрованої в 1999 році в Панамі. У 2007 році Микола Гавриленко вийшов з числа акціонерів TURITELLA і з того часу не має до цієї компанії будь-якого відношення", - йдеться в повідомленні.


Крім того, повідомляється, що заступник голови правління "Нафтогазу" Сергій Коновець є міноритарним співвласником холдингової компанії Kvassir Global inc., зареєстрованої на Британських Віргінських островах в 2009 році, коли він жив і офіційно працював за межами України. За даними "Нафтогазу", діяльність Kvassir Global inc. пов'язана з виробництвом гігієнічних наповнювачів для домашніх тварин.

"Діяльність Kvassir Global inc. жодним чином не пов'язана з роботою Сергія Коновця в "Нафтогазі", компанія не є і не була покупцем або постачальником жодного з підприємств, що входять у групу "Нафтогаз" або будь-яких інших підприємств нафтогазового комплексу України. Інвестиції в Kvassir Global inc. відображені в декларації Сергія Коновця з часу його повернення в Україну", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у закордонних офшорах осіло 1,5-2 річних ВВП України.