ua en ru

"Нафтогаз" обіцяє погасить борги перед "Укргазвидобуванням" до кінця року

"Нафтогаз" обіцяє погасить борги перед "Укргазвидобуванням" до кінця року Фото: "Нафтогаз"

Борг "Нафтогазу" перед "Укргазвидобуванням" станом на 1 листопада становив 8,7 млрд грн

НАК "Нафтогаз" розрахується з ПАТ "Укргазвидобуванням" з боргами до кінця 2015 року. Про це сьогодні в ході прес-сніданку повідомив глава ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Борги перед "Нафтогазом" у "Укргазвидобування" закриті і відповідно ми закриємо заборгованість перед ГФС, це не заборгованість, а структурована розстрочка... Ситуація у нас з "Нафтогазом" така: "Нафтогаз" балансує власну ліквідність в рамках груп, тобто у них є "Укргазвидобування", "Укртрансгаз", є інші компанії, відповідно у них завдання забезпечувати країну газом, при цьому балансуючи фінансову потребу і балансуючи ліквідність у системі. Відповідно, вони нас розглядають як частину системи, тому відбувається балансування ліквідності всередині групи, відбуваються розрахунки між компаніями усередині групи і зараз план такий, щоб до кінця року вийти в нуль, це потрібно для того, щоб ми вийшли в нуль перед ГФС", - розповів він.

За словами Прохоренко, борг "Нафтогазу" перед "Укргазвидобуванням" станом на 1 листопада становила 8,7 млрд грн і по плану ця заборгованість повинна бути повністю погашена до кінця поточного року.

Нагадаємо, 6 листопада НАК "Нафтогаз України" закрив свою заборгованість перед ПАТ "Укргазвидобування" за газ, спожитий населенням у 2014 році, і заплатив за газ для споживання населенням, реалізований протягом 2015 року.