ua en ru

"Нафтогаз" наростив запаси газу у сховищах до 8,9 млрд куб. м

"Нафтогаз" наростив запаси газу у сховищах до 8,9 млрд куб. м Фото: підземне сховище газу (nrcu.gov.ua)

Компанія заявила про готовність до погіршення погоди в Україні та похолодання

За станом на 13 березня 2018 року запаси газу в підземних газових сховищах склали 8,9 млрд куб. м, що на 0,7 млрд куб. м більше, ніж на аналогічну дату минулого року. Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України" у своєму Twitter.

"Нафтогаз" наростив запаси газу у сховищах до 8,9 млрд куб. м

Компанія запевнила у своїй повній готовності до погіршення погодних умов в Україні і майбутнього істотного зниження температури.

"Йдуть похолодання. Ми готові. На цей раз не очікуємо поставок газу від Газпрому. Газовий демарш Газпрому вдарила бумерангом - вони показали ЄС, що вважають газ зброєю і можуть у будь-який час його застосувати", - заявив "Нафтогаз".

Нагадаємо, станом на 13 березня 2018 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 36,9 млрд грн.

Зазначимо, що на ранок 1 березня поточного року тиск у газотранспортній системі України залишалося критичним, оскільки Російська Федерація у відповідь на рішення Стокгольмського арбітражу на користь України в односторонньому порядку знизила тиск газу.