ua en ru

"Нафтогаз" має намір оголосити відкритий конкурс на посаду голови "Укрнафти"

"Нафтогаз" має намір оголосити відкритий конкурс на посаду голови "Укрнафти" В. о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник

НАК "Нафтогаз України" має намір оголосити відкритий конкурс на посаду глави ПАТ "Укрнафта". Про це у своєму Facebook повідомив в. о. заступника голови правління "Нафтогазу" Андрій Пасішник.

"Після підписання Закону 2273 президентом, ми оголосимо відкритий конкурс на керівництво Укрнафтою і відбирати будемо в присутності журналістів і народних депутатів", - написав Пасішник.

Нагадаємо, 19 березня Верховна Рада підтримала в цілому урядовий законопроект № 2273 "Про внесення змін до закону України "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів акціонерним товариством)".

Згідно з цим законом, держава тепер зможе отримати контроль над компанією "Укрнафта", 51% акцій якої належить НАК "Нафтогаз України", 42% акцій належать структурам групи "Приват" бізнесмена Ігоря Коломойського.

22 березня народний депутат від БПП Сергій Лещенко повідомив, що Коломойський забарикадувався в будівлі "Укрнафти" в Києві. Як стало відомо сьогодні, бізнесмен почав зміцнюватися в будівлі ще 20 березня.

Зазначимо, що сьогодні в Раду було внесено законопроект щоб повернути "Укрнафту" Коломойському.