ua en ru

"Нафтогаз" має намір до 1 червня затвердити план реструктуризації компанії

"Нафтогаз" має намір до 1 червня затвердити план реструктуризації компанії Фото: НАК "Нафтогаз України"

У компанії відзначили, що процес відділення функції оператора ГТС необхідно розпочати не пізніше 1 червня

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" готова почати впровадження плану реструктуризації з урахуванням коментарів секретаріату Енергетичного співтовариства найближчим часом. Про це повідомляє прес-служба компанії.

У компанії вважають, що пропозиції Міненерго по розділенню "Нафтогазу" повинні бути доопрацьовані з урахуванням вимог, висунутих секретаріатом Енергетичного співтовариства, і надані Кабміну для прийняття як План реструктуризації компанії з метою відокремлення діяльності з транспортування природного газу.


Наголошується, "Нафтогаз" готовий почати впровадження плану реструктуризації, тільки в ньому будуть враховані зауваження СЕС, а документ буде офіційно затверджений урядом. Компанія повністю поділяє думку СЕС про те, що потрібно затвердити чітку дорожню карту і почати процес відокремлення функції оператора ГТС не пізніше 1 червня.

"Нафтогаз повністю усвідомлює терміновість впровадження Третього енергетичного пакету з метою розвитку ефективного ринку газу в Україні і підтвердження статусу України як надійного транзитного партнера", – зазначив глава компанії Коболєв.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" має намір закуповувати імпортний природний газ у третьому кварталі 2016 року за мінімальними цінами.