ua en ru

"Нафтогаз" готується до збору пропозицій про закупівлю газу за кредит від ЄБРР

"Нафтогаз" готується до збору пропозицій про закупівлю газу за кредит від ЄБРР Фото: "Нафтогаз України"

Відбір партнерів почнеться в 3 кварталі 2015 року

ПАТ "Нафтогаз" оприлюднив загальну оголошення про використання кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на фінансування операцій по закупівлі природного газу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"Публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" має намір використовувати грошові кошти запропонованого кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку для фінансування торгових операцій і реалізації проекту подолання дефіциту поточних операцій з купівлі та продажу природного газу", - йдеться в повідомленні.

Проект має загальну орієнтовну вартість до 300 млн дол., він передбачає придбання газу для поставок в Україну через з'єднувальні трубопроводи з Європейським союзом.

Очікується, що попередній кваліфікаційний відбір для вищевказаного контракту почнеться в третьому кварталі 2015 р.

Контракти, які будуть фінансуватися за рахунок кредитних коштів ЄБРР, будуть відкриті для фірм з будь-якої країни. Відзначається, що кредитні кошти ЄБРР не будуть використовуватися для здійснення платежів за імпорт товарів, якщо це заборонено рішенням Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) розглядає можливість надати НАК "Нафтогаз України" кредит на фінансування торгових операцій у розмірі 300 млн дол.