ua en ru

Наїзд на натовп в Німеччині: поліція заарештувала чоловіка, який вчинив напад

Наїзд на натовп в Німеччині: поліція заарештувала чоловіка, який вчинив напад Фото: поліція з'ясовує мотиви чоловіка, який наїхав на натовп в Німеччині

Затриманий є студентом і живе в Гейдельберзі

У Німеччині на вимогу прокуратури Гейдельберга суд видав ордер на арешт 35-річного німця, який у суботу, 25 лютого, за кермом легкового автомобіля в'їхав у групу людей. Про це повідомляє DW.

Арештованого підозрюють у вбивстві, а також у спробі здійснення вбивства, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень та у спробі здійснення вбивства з необережності.

Затриманий є студентом і живе в Гейдельберзі. Машину, на якій він скоїв наїзд на людей, чоловік взяв у прокат два тижні тому в цьому місті, повідомляє місцева поліція.

Мотиви поки невідомі чоловіки, в даний час немає вказівок на терористичне і екстремістське підгрунтя злочину.

Як повідомлялося, в результаті наїзду на натовп в Гейдельберзі загинув 73-річний чоловік, а 32-річний громадянин Австрії і його 29-річна подруга з Боснії отримали легкі травми.

Після скоєння наїзду чоловік з кухонним ножем у руці спробував втекти пішки. Він був зупинений приблизно в 150 метрах від місця злочину поліцейськими, які застосували спочатку сльозогінний газ.

Після цього один з поліцейських вистрілив і потрапив передбачуваного злочинця в живіт. Арештованого прооперували і тепер його життю не загрожує небезпека.

Проти поліцейського також розпочато розслідування щодо правомірності використання вогнепальної зброї при затриманні.

Нагадаємо, в Новому Орлеані автомобіль врізався в натовп, постраждали 12 осіб.