ua en ru

НАЕК "Енергоатом" в II кв. 2011 р. може залучити кредити на суму 1,015 млрд євро для модернізації та підвищення строку експлуатації енергоблоків

НАЕК "Енергоатом" в II кв. 2011 р. може залучити кредити на суму 1,015 млрд євро для модернізації та підвищення строку експлуатації енергоблоків. Такий пункт містить розроблена НАЕК "Енергоатом" зведена програма підвищення безпеки енергоблоків АЕС України, яка розглядалась сьогодні на засіданні колегії Державного комітету ядерного регулювання України, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами виконавчого директора з виробництва НАЕК "Енергоатом" Валерія Кравця, загальна сума, потрібна для реалізації програми, становить 1,450 млрд євро, з них 70% (1,015 млрд євро) - планується залучити у формі кредитів від "Євроатому" та ЄБРР. "У другій половині 2011 р. ми плануємо залучити кредити. Все до цього йде. Зараз вже розроблено спільно з Мінпаливенерго перелік необхідних документів, як українських, так і міжнародних для залучення кредитів", - заявив В.Кравець.
Зведена програма розрахована до кінця 2016 р., а старт її реалізації запланований вже на 2010 р. До отримання міжнародних кредитів НАЕК "Енергоатом" планує за кошти компанії провести роботи в рамках програми в 2010-2011 рр. на суму у понад 200 млн євро.
Слід зазначити, що Держатомрегулювання запропонував "Енергоатому" доопрацювати програму з врахуванням зауважень комітету. Серед них: визначити першочергові заходи в рамках програми та передбачити взаємозв'язок між різними заходами.