ua en ru

НАЕК "Енергоатом" планує привернути 1,2 млрд євро інвестицій на підвищення безпеки українських АЕС

Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" планує до середини 2012 р. привернути кредит у розмірі 1,2 млрд євро на підвищення безпеки українських атомних електростанцій. Про це РБК-Україна повідомив генеральний директор ВП "Атомпроєктінжінірінг" ДП НАЕК "Енергоатом" Володимир Бронніков.
"Зараз завершується розробка проекту підвищення безпеки. Поки ми розмовляємо з двома банками - ЄБРР і "Євроатомом", щоб вони дали нам 1,2 млрд євро. Орієнтовно передбачається, що "Євроатом" дає 400 млн євро, а Європейський банк реконструкції і розвитку дає 800 млн євро, але як буде зрештою - сказати важко. Йде робота і ці комерційні цифри суто-суто попередні. Все визначиться проектом", - відзначив В.Бронніков. Він додав: "Традиційно, що ми платимо не менше 20-30% фінансування цих програм, тому фінансування буде (проводитися) компаніями, міжнародними фінансовими організаціями, і ми оцінюємо, що цього вистачить для продовження ресурсу всіх блоків".
За його словами, на сьогоднішній день розробка проекту наближається до завершення і його "техніко-економічне обгрунтування буде готове через 1-2 місяці, після чого буде затвердження проекту Кабінетом міністрів".