ua en ru

Надзвичайних ситуацій, викликаних пожежами, в Україні не буде, - ДержНС

Надзвичайних ситуацій, викликаних пожежами, в Україні не буде. Про це на нараді РНБО заявив глава ДержНС Михайло Болотських, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми провели засідання міжвідомчої робочої групи при РНБО щодо забезпечення пожежної безпеки... Я доповів про ситуацію, що ми зробили на доручення Президента. Перевірено в цілому по Україні 25 тис. 106 об'єктів - це потенційно небезпечні об'єкти", - заявив він.
З його слів, проведена позапланова перевірка 339 об'єктів вугільної промисловості в Луганській, Донецькій обл., в результаті якої було виявлено близько 12 тис. недоліків, які потрібно усувати.

Болотських підкреслив, що в Запорізькій, Львівській та Черкаській обл. ситуація із забезпеченням пожежної безпеки гірша, ніж у Луганській і Донецькій обл. При цьому для Криму посилені всі заходи щодо недопущення вогню.

"На жаль, основна причина займань - людський фактор. За моїм дорученням, в регіонах щотижня проводиться рейд... Сьогодні ми повністю готові до попередження надзвичайних ситуацій, пов'язаних з пожежами", - заявив глава ДержНС.