ua en ru

Починається націоналізація та ліквідація бізнесу Коломойського, - нардеп

Починається націоналізація та ліквідація бізнесу Коломойського, - нардеп Порошенко приймає відставку Коломойського

В Україні починається повсюдна націоналізація і ліквідація бізнес-активів екс-голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського. Про це заявив член комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції, народний депутат України від "Батьківщини" Ігор Луценко.

"Ситуація навколо "Укрнафти" посилає чіткий меседж усьому українському бізнесу, що Президент нарешті оголосив війну олігархам. Першою жертвою в цій війні став Ігор Коломойський. Нам вже відомо, що починається повсюдна націоналізація і ліквідація бізнес-активів олігарха. Перевіряючим і контролюючим органам вже дана команда провести ревізію на підприємствах Коломойського не тільки в Дніпропетровську, але і в Запоріжжі, Одесі і так далі, по всій країні", - заявив Луценко.

На думку нардепа, кампанія Порошенка проти олігархів є позитивним сигналом, однак він підкреслив, що тут необхідно діяти в рамках чинного законодавства.

"Якщо цього не буде, то це означає, що всі закони, які ми приймаємо, не мають ніякого сенсу. Народ, як і раніше буде впевнений, що рішучі дії П. Порошенко - всього лише спроба віджати бізнес у конкурента і провести переділ власності на користь друзів Президента і прем'єр-міністра", - сказав Луценко.

Нагадаємо, джерела в АПУ повідомляли, що відставка Коломойського стала результатом компромісу з Порошенком.

Також джерела в АПУ вважають, що відставкою Коломойського Порошенко погрожував Рінату Ахметову і Дмитру Фірташу, "жорсткої та швидкої розправою" у разі, якщо вони спробують збагатитися за рахунок держбюджету України.