ua en ru

Розпочато розслідування проти фігуранта "справи 2 травня", який готував теракти в Одесі

Розпочато розслідування проти фігуранта "справи 2 травня", який готував теракти в Одесі Фото: прокуратура

Фігурант справи також підозрюється в підбурюванні до масових заворушень

Правоохоронці почали розслідування проти підозрюваного в організації масових заворушень з застосуванням зброї в Одесі 2 травня 2014 року. Про це повідомили в прес-службі Прокуратури Одеської області.

"Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами масових заворушень із застосуванням зброї, які супроводжувалися насильством над особами, знищенням майна 2 травня 2014 у місті Одеса", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прокуратури, судом надано дозвіл і зараз йде заочне досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області стосовно колишнього військовослужбовця, причетного до трагічних подій.

Слідство встановило, що вказаний чоловік у змові з іншими особами 2 травня 2014 року займався підбурюванням і наполягав на необхідності штурму Будинку профспілок, силових протистоянь з проукраїнськими активістам, які в цей час йшли на Куликове поле.

Також, він підозрюється в діяльності, спрямованої на дестабілізацію ситуації в регіоні та здійсненні терористичних актів. У змові з іншими особами чоловік займався фіксацією інформації про приміщення осередків політичних партій, блокпостів, автозаправок з метою подальшого їх знищення. Вони також незаконно скуповували зброю і боєприпаси для вчинення злочинів.

Найближчим часом обвинувальний акт стосовно підозрюваного за результатами спеціального (заочного) досудового розслідування буде направлено до суду для розгляду по суті. Фігурант справи перебуває в розшуку.

Нагадаємо, трагедія в Одесі сталася 2 травня 2014 року в міському Будинку профспілок. Нагадаємо, тоді між проукраїнськими і проросійськими активістами відбулися сутички на площі Куликове поле із застосуванням коктейлів Молотова, бруківки і зброї. Внаслідок трагедії загинули 48 осіб, в лікарні Одеси звернулися 226 осіб. Серед постраждалих було госпіталізовано 88 осіб.