ua en ru

Початок роботи управителя арештованої нерухомості АІС обійшовся без конфліктів

Початок роботи управителя арештованої нерухомості АІС обійшовся без конфліктів Фото: ЖК "Воздвиженка" (facebook com vozdvizhenka kiev)

Робоча група ТОВ "ЖК "Воздвиженка" продовжує інвентаризацію майна

Уповноважений управитель Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) ЖК "Воздвиженка" приступив до виконання своїх функцій з управління арештованої нерухомості групи компаній АІС. Про це з посиланням на прес-службу ТОВ повідомляють "Українські новини".

Як зазначається, робоча група ЖК "Воздвиженка" продовжує інвентаризацію майна та договірних зобов'язань з орендарями на столичному об'єкті за адресою пер. Балтійський, 20.

"Наше головне завдання як управителя на даному етапі - забезпечити збереження довіреної нам державою нерухомості, а згодом також ефективне використання. Ми розуміємо всю відповідальність і складність, враховуючи, що передані нам в управління об'єкти мають складну долю. Наскільки мені відомо, зазначені об'єкти, арештовані в рамках розслідування кримінального провадження за фактами заволодіння шляхом обману грошовими коштами АТ "УкрСиббанк", в особливо великих розмірах, фіктивного підприємництва, підробки документів", - прокоментував директор ТОВ "ЖК "Воздвиженка" Павло Долженко.

На даний час, як повідомив він, фізичну безпеку комплексу в пер. Балтійський забезпечує Державна служба охорони. Долженко підкреслив також, що вступу управителя у свої законні права сприяли правоохоронні органи, які підтримували порядок.

"Завдяки зваженій позиції поліції, насамперед Оболонського РОВД і міста Києва, не було жодних конфліктів", - сказав він.

Як зазначається, в рамках кримінального провадження Голосіївським районним судом Києва було заарештовано 99 об'єктів нерухомості, що раніше належали АІС.

"Такі дії та подальше здійснення угод з об'єктами нерухомості з метою неодноразової зміни їх титульних власників були спрямовані на реалізацію злочинного умислу невстановлених в ході досудового розслідування осіб щодо заволодіння шляхом зловживання довірою грошовими коштами АТ "УкрСиббанк" в особливо великих розмірах", - йдеться в ухвалі суду.

Раніше, в тому числі, під цю нерухомість у 2007-2008 роках група компаній АІС отримала в "УкрСиббанку" кредити на загальну суму 50 млн доларів, які не повернуті досі. У вересні 2018 року Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) передало зазначену нерухомість в управління ТОВ "ЖК "Воздвиженка".