ua en ru

З початку року міліція відкрила 19 справ щодо правопорушень на ґрунті релігійної нетерпимості

З початку року міліція відкрила 19 справ щодо правопорушень на ґрунті релігійної нетерпимості Фото: міліція

Всього по злочинам на ґрунті расової, національної чи релігійної нетерпимості відкрито 168 справ

За 9 місяців поточного року Міністерство внутрішніх справ України відкрило 168 кримінальних произодств за фактами правопорушень на ґрунті расової, національної чи релігійної нетерпимості. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"протягом 9 місяців поточного року слідчими підрозділами розпочато 168 кримінальних проваджень. Вони відкриті за фактами вчинення злочинів, пов'язаних із заволодінням майна з приміщень церков, інших релігійних споруд і культових будівель (119), а також за їх пошкодження, руйнування або захоплення (30). Частина кримінальних проваджень (19) відкриті за фактами порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань, а також за порушення здійснення релігійного обряду, осквернення або знищення релігійних святинь", - зазначила Дарія Рубежна - старший слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління МВС України

Представники Всеукраїнської ради церков , в рамках реформування правоохоронної системи, запропонували свою участь у підготовці так званого морального кодексу співробітників правоохоронних органів.

Нагадаємо, в червні СБУ видворила за межі країни лідерів "Української правовірної греко-католицької церкви", відомої як секта "догналітів".