ua en ru

Начальник ГУМВС в м.Києві: Київська міліція не виготовляла дублікат гербової печатки Вищого адміністративного суду.

Київська міліція не виготовляла дублікат гербової печатки Вищого адміністративного суду України. Про це на прес-конференції заявив начальник ГУМВС в м.Києві Віталій Ярема, передає кореспондент РБК-Україна.

Він повідомив, що в Печерському райвідділі Києва знаходиться заява першого заступника голови ВАСУ Микола Сіроша про втрату печатки. Однак, міліція не виготовляла нову печатку, оскільки по даній заяві триває дослідча перевірка, на яку законодавство відводить 10 днів.

Він додав, що завідомо хибне повідомлення про втрату печатки не передбачена відповідальність.

Нагадаємо, сьогодні голова Верховного суду України Василь Онопенко повідомив, що перший заступник голови Вищого адміністративного суду України Микола Сірош отримав другу печатку ВАСУ. За його словами, ця печатка ідентична тій, яка залишилася в колишнього голови суду Олександра Пасенюка.

Нагадаємо, 12 січня 2010 р. в "Урядовому кур'єрі" було опубліковано повідомлення першого заступника голови ВАСУ М.Сіроша про втрату гербової печатки ВАСУ та визнання її недійсною. Того ж дня інформація про втрату гербової печатки була спростована О.Пасенюком.