ua en ru

Начальник Іллічівського МТП Лавриненко оголошений в міжнародний розшук, - Колесніков

Начальник Іллічівського морського торгівельного порту (МТП) Костянтин Лавриненко оголошений в міжнародний розшук. Про це в інтерв'ю виданню "Комерсант Україна" заявив віце-прем'єр міністр України - міністр інфраструктури України Борис Колесніков, відповідаючи на питання про причини звільнення Лавриненко з посади начальника порту.

"Він не лише звільнений, але і оголошений Генеральною прокуратурою і МВС в міжнародний розшук. У останні два тижні своєї роботи ця людина зробила передоплату незрозуміло за що у розмірі 10 млн дол. на адресу незрозумілої компанії. Я думаю, ці гроші нам вдасться повернути, а йому доведеться відповісти згідно із законом. Але навіть не це головне, а то, що один з так званих інвесторів купив в Іллічевську маленький рибний порт і спробував перевести активи найбільшого державного Іллічівського морського торгівельного порту на свій маленький рибний порт. Колишній начальник Іллічівського МТП раніше якраз був начальником цього маленького рибного порту. Якщо ви купили рибний порт, будь ласка, ловите рибу, робіть кільку в томаті. А захопити актив великого порту вам ніхто не дасть. Ось і вся суть конфлікту", - сказав Колісників.

Коментуючи розслідування діяльності начальника Одеського МТП Миколу Павлюка, Колісників відзначив наступне: "Вдалося з'ясувати, що Одеський МТП здав в оренду готель, що належить порту, який свого часу був побудований під відому мережу Kempinski. Раніше Мінтрансзв'язку видало дозвіл на оренду готелю строком на 5 років. Пізніше цей дозвіл був підмінений новим, згідно якому дозволялося здати готель в оренду на досить неоднозначних умовах - на 49 років з внесенням річної орендної плати у розмірі 1,5 млн грн. Але найдивніше, що порт, вже здавши готель в оренду, в 2009 році за свій рахунок виконав там ремонт ліфтів, витративши на це 180 тис. грн. Ось, власне, суть претензій до начальника МТП як з боку прокуратури, так і з нашого боку", - сказав він.
Нагадаємо, вирішенням Центрального районного суду м. Сімферополя начальник Одеського порту Микола Павлюк затриманий в СІЗО до 4 серпня до з'ясування його фізичного стану.