ua en ru

Початкова вартість ліцензій 4G становить 6,3 млрд гривень

Початкова вартість ліцензій 4G становить 6,3 млрд гривень Фото: Олександр Животовський (nkrzi.gov.ua)

Два тендера можуть бути проведені вже до кінця поточного року

Стартова ціна ліцензій на запуск в Україні мережі стандарту 4G оцінюється в 6,3 млрд гривень. Про це сьогодні в ході засідання уряду повідомив глава Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, Олександр Животовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Безпосередньо бюджет від продажу ліцензій повинен отримати значні суми. Початкова вартість ліцензій, яку ми пропонуємо затвердити уряду, становитиме в цілому 6,3 млрд гривень", - сказав він.

За словами Животовського, два тендера можуть бути проведені вже до кінця поточного року.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України має намір сьогодні на засіданні оголосити конкурс ліцензій на частоти радіозв'язку 4G.

"Сьогодні ми приймемо рішення про прозору, чесну підготовку продажу ліцензії частот 4G", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

У травні віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів повідомляв, що Республіка Корея заявила про плани інвестувати в розвиток цифрової інфраструктури 4G і 5G в Україні. "Обсяги взаємної торгівлі та інвестицій в Україні з боку Республіки Корея поки не є значними і саме час змінити цю ситуацію і виробити ефективну співпрацю. Особливо в сфері розвитку інформаційної інфраструктури для 4G і 5G в Україні", - заявив Кубів.