ua en ru

Почалася 8 ротація українського контингенту міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані

Почалася 8 ротація українського контингенту міжнародних сил сприяння безпеці (МССБ) в Афганістані.

Почалася 8 ротація українського контингенту міжнародних сил сприяння безпеці (МССБ) в Афганістані. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Так, група військовослужбовців центру розмінування головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України вирушила до Афганістану для заміни своїх колег, які протягом року виконували завдання в рамках операції МССБ.

Підполковник Віктор Коршок, майор Володимир Требунський, прапорщик Андрій Фомов і старшина Валентин Данішевський виконувати бойові завдання у складі груп знищення вибухонебезпечних предметів спільного італійсько-українського інженерного підрозділу.

Наголошується, що це вже 8 ротація особового складу за чотири з половиною роки від початку дії відповідних угод і домовленостей між Україною та НАТО про участь наших військових в операції МССБ в Афганістані.

Міжнародні сили сприяння безпеці (ISAF) - очолюваний НАТО міжнародний військовий контингент, який діє на території Афганістану з 2001 року, метою якого є надання допомоги афганському тимчасовому органу у забезпеченні безпеки в Кабулі та сусідніх районах для створення безпечних умов роботи персоналу афганському Тимчасовому органу та ООН. Український миротворчий персонал знаходиться на військовій базі "Арена" в місті Герат.