ua en ru

З початку ООС бойовики застосовували заборонене мінських угодами озброєння 274 рази

З початку ООС бойовики застосовували заборонене мінських угодами озброєння 274 рази

Україна надала докази застосування важкої зброї проти мирних жителів

З початку операції об'єднаних сил, з 1 травня по 16 травня 2018 року, терористи 930 раз обстріляли позиції ВСУ і будинки мирних жителів, з важкої зброї - 274 рази. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зокрема, повідомляється, що на прохання першого заступника голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександра Хуга увечері 17 травня відбулася його позапланова зустріч з командувачем Об'єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєв.

Під час зустрічі командувач об'єднаних сил Сергій Наєв закликав першого заступника голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександра Хуга вплинути на бойовиків з метою припинення використання забороненого мінських угодами видів озброєння.

Командувач об'єднаних сил зазначив, що з початку операції об'єднаних сил, з 1 травня по 16 травня 2018 року, терористи 930 раз обстріляли позиції ВСУ і будинки мирних жителів, з важкої зброї - 274 рази.

Під час зустрічі генерал-лейтенант нагадав, що 17 травня внаслідок ранкового обстрілу російських окупаційних військ один зі снарядів влучив у двір загальноосвітньої школи міста Світлодарськ, в якій того часу перебувало близько 380 школярів і 45 осіб персоналу навчального закладу.

Також командувачем ОС були представлені фотодокази, що підтверджують обстріли противником околиць Авдіївки з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, число загиблих мирних жителів в результаті обстрілу Троїцького в Луганській області досягло трьох осіб.