ua en ru

З початку конфлікту в Сирії хімічну зброю використовувалося 161 раз

З початку конфлікту в Сирії хімічну зброю використовувалося 161 раз Фото: у Сирії було здійснено 69 хімічних атак в 2015

Жертвами химатак в Сирії стали близько 1500 осіб

З початку конфлікту в Сирії хімічна зброя було застосовано щонайменше 161 раз, жертвами цих атак стали близько 1500 осіб. Про це йдеться в новій доповіді Сирійсько-американського медичного суспільства, передає BBC.

При цьому велика частина хімічних атак припадає на останні роки. Також у авторів доповіді є інформація про ще 133 хімічних атаках, повідомлення про яких не вдається перевірити. В результаті хімічних атак в Сирії, інформація про яких була підтверджена, постраждали майже 15 тисяч осіб.

За даними експертів, 77% хімічних атак були свершены вже після прийняття у вересні 2013 року Радбезом ООН резолюції про ліквідацію запасів хімічної зброї в Сирії.

В 2015 році в Сирії було здійснено 69 хімічних атак, говориться в доповіді.

Повідомляється, що перший задокументований випадок використання хімзброї припадає на грудень 2012 року, хімічна атака сталася в Хомсі.

Кількість хімічних атак почало значно зростати з березня 2013 року, більша частина нападів з використанням хімічної зброї припадає на Дамаск, Алеппо і Хомс.

Нагадаємо, 10 березня спецназ Сполучених Штатів Америки взяв у полон повстанців, за даними США, очолював програму екстремістської організації "Ісламська держава" (ИГИЛ) по створенню власного хімічної зброї.