ua en ru

Із початку року на водоймах України загинуло 456 людей, із яких 49 дітей

Із початку року на водоймах України загинуло 456 людей, із яких 49 дітей Фото: рятувальники на воді (прес-центр ДСНС)

Лише з початку червня на річках та озерах України загинуло 35 дітей

Із початку 2017 року на водоймах України загинуло 456 людей, із яких 49 дітей. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Лише з початку червня на річках та озерах України загинуло 35 дітей. Загалом із початку року на водоймах країни вже загинуло 456 людей, із яких 49 дітей. При цьому врятовано 350 людей, у тому числі 80 дітей", - йдеться в повідомленні.

Зокрема вранці 13 липня під час купання на річці Інгулець біля села Розівка (Херсонська область) зникла під водою 9-річна дівчинка. Попередньо встановлено, що дорослі, які перебували поряд, допомогти дитині не змогли, бо не вміли плавати... В результаті пошукових робіт, які тривали майже до вечора, фахівці Служби порятунку дістали тіло дитини з води.

Цієї ж доби у Львівській області, за даними відомства, рятувальники вилучили з місцевих водойм тіла двох чоловіків. Першого хлопця 1999 року народження знайшли у ставку в с. Середпільці Радехівського району, а другого чоловіка, особа якого наразі не встановлена, рятувальники дістали з річки Тисмениця в м. Дрогобич.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Тернопільській області потонув 12-річний хлопець і 60-річний рибак, який намагався його врятувати. Ціною свого життя, йому вдалося витягнути з води двох потопаючих хлопців.