ua en ru

З початку року УЗ виявила понад 3 тис. втручань в свою роботу

З початку року УЗ виявила понад 3 тис. втручань в свою роботу Фото: "Укрзалізниця" (facebook.com-JSCUkrzaliznytsia)

Тільки в липні воєнізована охорона УЗ провела понад 1700 рейдів на залізницях

За сім місяців 2017 року в ПАТ "Укрзалізниця" (УЗ) виявлено 3225 випадків незаконного втручання в роботу залізниць. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Так, 9 липня на станції Добропілля Донецької області воєнізована охорона затримала безробітного громадянина за крадіжку 16 мішків вугілля. А 14 липня на станції Страбичово Закарпатської області охоронці регіональної філії "Львівська залізниця" при спробі крадіжки дросель-трансформатора затримали жителя міста Мукачево.

Також 18 липня на ділянці Веренчанка - Кіцмань - Лужани Чернівецької області у ході спільних оперативно-розшукових заходів залізничники разом з поліцією затримали непрацюючого громадянина, який зізнався у скоєнні 6 випадків крадіжок 134 акумуляторних батарей на загальну суму 76,4 тис грн, які він скоїв з березня по липень поточного року.

На станції Синельникове-1,в Дніпропетровській області 1 серпня за крадіжку 8 мішків вугілля був затриманий безробітний. У той же день на перегоні Запоріжжя-Ліве - станція Запоріжжя-2 за крадіжку 7 мішків вугілля з вагону вантажного потягу були затримані двоє раніше судимих громадян.

За липень воєнізована охорона залізниці провела понад 1700 рейдів і попередила 46 крадіжок майна, 27 крадіжок вантажів і затримала 89 злодіїв. У 80 випадках викрадене майно та вантажі повернуті залізницею.

Нагадаємо, наступного тижня Державна аудиторська служба України перевірить фінансову діяльність ПАТ "Укрзалізниця".