ua en ru

З початку року в Україні потонули 888 осіб

З початку року в Україні потонули 888 осіб Фото: ДСНС (dsns.gov.ua)

При цьому на водоймах врятовані 577 осіб

Державна служба з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомляє, що з початку року на водоймах України потонуло 888 осіб. Про це передає прес-служба ДСНС.

Повідомляється, що 6 вересня в Службу порятунку надійшло повідомлення про те, що в р. Кальміус, поблизу вул. Боткіна міста Маріуполя Донецької області потонув чоловік. До місця події одразу ж виїхали рятувальники і за допомогою багра витягнули тіло потонулого на берег, де передали його родичам та представникам поліції.

Всього з початку року на водоймах країни потонули 888 осіб, з яких 87 дітей. При цьому на воді врятовано 577 осіб, у тому числі 124 дитини.

Нещасні випадки з дітьми на воді відбуваються зазвичай через те, що дорослі залишають маленьких дітей без нагляду поблизу місць з підвищеним рівнем небезпеки чи дозволяють дітям старшого віку самостійно відвідувати водойми, відзначають в ДСНС.

Для того, аби зменшити сумну статистику загибелі на водних об'єктах, фахівці ДСНС продовжують патрулювати місця відпочинку біля води і проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання правил безпечної поведінки під час відпочинку.

Нагадаємо, 4 вересня в Дністровському лимані, що в смт Затока Одеської області потонув чоловік.