ua en ru

Минулої доби в Україні на пожежах загинули 11 людей

Минулої доби в Україні на пожежах загинули 11 людей Фото: пожежа (unsplash.com/raquel raclette)

У Харківській області згорів молодий чоловік

Від початку року в Україні внаслідок пожеж загинуло вже майже 1400 осіб, постраждало - понад 1200. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

"В осінньо-зимовий період рятувальники ДСНС фіксують різке збільшення кількості загиблих на пожежах у житловому секторі. Лише минулої доби в країні вогонь забрав життя 11 українців", - йдеться у повідомленні.

Серед основних причин виникнення пожеж у житлових приміщеннях називають порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації електрообігрівачів та печей, паління у приміщенні, дитячі пустощі з вогнем, перенавантаження або несправність електромережі.

Зокрема, саме паління у ліжку стало ймовірною причиною загибелі молодого чоловіка на пожежі у Харківський області 21 листопада. Приватний дерев’яний житловий будинок у селі Островерхівка Зміївського району області знаходився далеко на околиці села. Місцеві мешканці не відразу помітили займання і викликали пожежних.

На момент прибуття пожежних дерев’яний будинок площею 100 кв.м. повністю палав, дах і перекриття були зруйновані. Під уламками зруйнованих будівельних конструкцій виявили обгоріле тіло чоловіка.

Нагадаємо, у Хмельницькій області у селі Григорівка вчора, 22 листопада 2017 року, у результаті пожежі загинули дві людини.