ua en ru

З початку року митниці ДФС виявили понад 27 тис. порушень на суму 1,3 млрд гривень

З початку року митниці ДФС виявили понад 27 тис. порушень на суму 1,3 млрд гривень Фото: Василь Поїзд (facebook.com/SFSofUkraine)

В порівнянні з минулим роком, кількість порушень збільшилась на 55%

Директор Департаменту організації протидії митним правопорушенням та взаємодії ДФС Василь Поїзд повідомив, що з початку року було зафіксовано понад 27 тис. порушень з вартістю предметів на 1,3 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

У порівнянні з таким самим періодом в минулому році, кількість складених протоколів про порушення митних правил збільшилась на 55%.

З незаконного обігу було вилучено предмети правопорушень, загальна вартість яких складає понад 474 млн гривень.

"Найчастіше вилучались промислові товари. За вказаний період припинено незаконне переміщення таких товарів на суму понад 236,5 млн гривень. Крім того, вилучено транспортних засобів вартістю понад 115,8 млн гривень, продовольчих товарів – 73,5 млн гривень, валюти – 48,4 млн гривень", - повідомив Василь Поїзд.

За результатами розгляду митницями 20 тис. справ про порушення правил митниці, було накладено штрафів на суму в 9,3 млрд грн.

Також на суму в понад 114 млн гривень було накладено штрафів за результатом розгляду справ по рішенню про конфіскацію безпосередніх предметів правопорушень.

Нагадаємо, ДФС перевірить 60 експортерів лісоматеріалів у серпні. ДФС вже здійснила планові перевірки 102 суб’єктів господарювання з експорту деревини, а до кінця року будуть перевірені ще 133 платники, 60 з них - у серпні.