ua en ru

Рятувальники ліквідували майже 2 тис. пожеж з початку року

Рятувальники ліквідували майже 2 тис. пожеж з початку року Фото: пожежа

У ДСНС відзначили, що більшість смертей в результаті пожеж пов'язані з необережним поводження з вогнем

З початку 2016 року працівники ДСНС України ліквідували 1945 пожеж. Про це на брифінгу заявив заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всього з початку 2016 року підрозділами служби було ліквідовано 1945 пожеж. Крім того, не допущено знищення вогнем 1124 будівель та 60 одиниць техніки", - повідомив він.

За його словами, більшість смертей в результаті пожеж пов'язані, зокрема, з необережним поводження з вогнем.

"80% трагічних наслідків від пожеж пов'язані з необережним поводженням, в першу чергу з вогнем, порушення правил експлуатації нагрівальних приладів, пічного опалення, газового обладнання", - заявив він.

У той же час заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України зазначив, що рятувальники зреагували на майже 2 тис надзвичайних подій.

"Підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій в період новорічних та різдвяних свят забезпечено негайне реагування на близько двох тисяч надзвичайних подій", - сказав Демчук.

Разом з тим, Демчук повідомив, що працівники ДСНС з початку року вилучили і знищили понад 100 вибухонебезпечних предметів.

"У ході проведення рятувальних та інших невідкладних заходів підрозділами служби було врятовано 102 осіб. На пожежах було врятовано 83 людини, на водних об'єктах - 8 осіб, а також на туристичних маршрутах у гірській місцевості було врятовано 11 осіб. Піротехнічними підрозділами служби в період новорічних свят було вилучено і знищено 113 вибухонебезпечних предметів", - заявив він.

Також, за його словами, з початку 2016-го в Україні виникло 5 надзвичайних ситуацій.

"З початку 2016 року на території держави виникло п'ять надзвичайних ситуацій, які були пов'язані в переважній більшості з загибеллю людей на пожежах у житловому секторі", - зазначив заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України.

Демчук повідомив, що з початку 2016 року на водних об'єктах загинуло 12 осіб.

"протягом новорічних свят на водних об'єктах загинуло 12 осіб", - сказав він.

Раніше також повідомлялося, що за станом на 10 січня 2016 року залишаються знеструмленими 28 населених пунктів.

"Станом на 10 січня залишаються знеструмленими 28 населених пунктів у двох областях: Вінницька - 20, Одеська - 8", - йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС України.

Нагадаємо, великий пожежа в перші хвилини нового 2016 року стався на вул. Радіальної в Одесі.