ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру учасникам ОЗУ, які заволоділи 13 млн гривень

Прокуратура повідомила про підозру учасникам ОЗУ, які заволоділи 13 млн гривень Фото: прокуратура Київської області (google.com.ua/maps)

Зловмисники вривалися до будинків потерпілих у балаклавах та зі зброєю

Прокуратура Київської області повідомила про підозру чотирьом учасникам злочинного угруповання, які вчинили ряд розбійних нападів на території області, завдавши потерпілим матеріальних збитків на суму понад 13 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Організатором злочинної групи є 34-річний уродженець Полтавської області. Його неодноразово судили за особливо тяжкі злочини, у тому числі пов’язані з протиправним заволодінням чужим майном.

"Так, вказана організована група діяла з жовтня 2017 року по квітень 2018 року та вчинила ряд зухвалих і жорстоких розбійних нападів на території Київської області. До вчинення кожного злочину співучасники ретельно готувались та спостерігали за громадянами протягом тривалого часу, вивчаючи їх графік та спосіб життя", - повідомляють у прокуратурі.

Зловмисники вривалися до будинків потерпілих у балаклавах та зі зброєю. Вони вимагали від жертв гроші та матеріальні цінності, при цьому погрожували розправою, знущались та безжально били.

Їх підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст 187 КК України - розбій, поєднаний з застосуванням насильства, яке є небезпечним для життя чи здоров’я особи, вчинений організованою злочинною групою та поєднаний з проникненням у приміщення, спрямований на заволодіння майном у особливо великих розмірах.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Під час проведення більше 30 санкціонованих обшуків за місцем проживання та реєстрації підозрюваних правоохоронці виявили та вилучили речові докази.

Наразі прокуратура області скерувала до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у Нікополі затримали членів банди "Біле братство" та оголосили підозру працівникам поліції.