ua en ru

З початку року на пожежах в Україні загинули більше 1,1 тис. осіб

З початку року на пожежах в Україні загинули більше 1,1 тис. осіб Фото: пожежа (УНІАН)

Лише минулої доби у житловому секторі країни виникла 61 пожежа

Із початку 2017 року на пожежах в Україні загалом уже загинуло понад 1140 людей. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За даними відомства, рятувальники ліквідовують сотні пожеж по всій території України щодня. Так, лише минулої доби, за інформацією ДСНС, у житловому секторі країни виникла 61 пожежа.

"Зазвичай, основними причинами виникнення займань і як наслідок загибелі людей є саме власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Паління у ліжку, перевантаження або несправність електромережі та побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники та яскраві запальнички у місцях, що легко доступні для дітей, майже завжди призводять до займань у помешканнях", - констатували у відомстві.

"Загалом із початку року показник загиблих і травмованих на пожежах уже становить 1 тис. 144 та 1 тис. 115 осіб відповідно", - доповіли в ДСНС.

Там також укотре звернулися до громадян із проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки.

Нагадаємо, в ніч на 16 вересня 2017 року сталася пожежа в дитячому таборі "Вікторія" (Одеса). У результаті інциденту загинуло три дитини. Всього в таборі на момент займання перебувало 150 дітей.