ua en ru

З початку року на пожежах загинули більше тисячі українців

З початку року на пожежах загинули більше тисячі українців Фото: ДСНС (УНІАН)

Тільки за минулу добу на пожежах загинули чотири людини

З початку року в Україні на пожежах загинула 1 тисяча 51 людина, ще 988 осіб постраждали. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС України.

Повідомляється, що тільки за минулу добу в житловому секторі виникло 56 пожеж, в результаті яких загинули 4 людини, ще 5 постраждали.

Основними причинами пожеж з трагічним результатом в ДСНС називають власну недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки в побуті.

"Куріння в ліжку, перевантаження або несправності електромережі і побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники і яскраві запальнички в місцях, легко доступні для дітей - з високою ймовірністю призводять до пожеж у будинках", - повідомляє ДСНС.

Статистика свідчить про те, що найчастіше жертвами пожеж стають літні люди, а також багатодітні сім'ї, громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.
Так, 2 вересня у Дніпропетровській області виникла пожежа у двокімнатній квартирі на 4-му поверсі 5-ти поверхового житлового будинку на вул. Ватутіна 82 р. в Кривий Ріг. Пожежники, що прибули на виклик, виявили тіло власниці квартири 1942 року народження вже без ознак життя.

4 вересня в Полтавській області в результаті пожежі отримав серйозні опіки дитина. Пригода сталася у приватному житловому будинку на вул. Радгоспної в с. Кам'яні Потоки Кременчуцького району. Пожежники виявили в будинку потерпілих жінку 1987 року народження хлопчика 2017 народження.

Травмована громадянка була зразу ж надіслана в реанімаційне відділення Кременчуцької центральної районної лікарні з попереднім діагнозом отруєння продуктами горіння, а дитина з опіками тулуба - в реанімаційне відділення дитячої лікарні. Кременчука.

Всього з початку року на пожежах загинула 1 тис. 51 людина і 988 осіб постраждали.

Нагадаємо, протягом минулого тижня, з 28 серпня по 3 вересня, підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій врятували 42 людини.