ua en ru

З початку року на пожежах загинуло понад 800 українців

З початку року на пожежах загинуло понад 800 українців Фото: ДСНС

Ще 602 людини з початку року на пожежах отримали травми

З початку року на пожежах в Україні загинули 819 осіб, ще 602 отримали травми. Про це повідомляє прес-служба Державної служби з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Повідомляється, що тільки за минулу добу в Україні сталося 129 пожеж, на яких загинуло 5 осіб і ще 3 постраждали.

"Основними причинами виникнення загорянь і як наслідок загибелі людей є власна недбалість громадян і нехтування правилами пожежної безпеки. Куріння в ліжку, перевантаження або несправності електромережі і побутових приладів часто призводять до пожеж у будинках", - повідомили в ДСНС.

Зокрема, 15 травня в Службу порятунку надійшло повідомлення про пожежу на території приватного домоволодіння в с. Аджамка Кіровоградської області. По прибуттю пожежно-рятувальних підрозділів на місце події було встановлено, що горить покрівля житлового будинку. Під час гасіння пожежі в одній з кімнат будинку рятувальники виявили тіло загиблого чоловіка 1971 р. н. Ймовірною причиною пожежі є порушення правил пожежної безпеки.

В цей же день, в с. Качали Київської області виникла пожежа в одній із квартир 2-поверхового будинку. Під час ліквідації загоряння пожежники врятували з палаючого приміщення господаря і передали його працівникам швидкої медичної допомоги для подальшої госпіталізації в лікарню. Крім того, були евакуйовані 3 людина з квартири, розташованої поверхом вище.

altaltalt

Фото: ДСНС

16 травня під час ліквідації пожежі в одноповерховому будинку в Маріуполі в одній з кімнат рятувальники виявили двох чоловіків, яких винесли на свіже повітря та передали медикам. Один з них був госпіталізований до міської лікарні, інша від госпіталізації відмовився. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки.

Нагадаємо, за минулий тиждень (з 08.05 по 14.05) на пожежах в Україні загинули 22 людини, на водних об'єктах - 10.