ua en ru

З початку року надходження ЄСВ до бюджету перевищили 129 млрд гривень

З початку року надходження ЄСВ до бюджету перевищили 129 млрд гривень Фото: надходження ЄСВ перевищили 129 млрд гривень (ГФС)

У вересні було сплачено 15,2 млрд гривень ЄСВ

Протягом січня-вересня поточного року надходження єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування склали 129,2 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

За даними служби, надходження на 36,7%, або на 34,7 млрд гривень перевищили показник попереднього року.

Зокрема, у вересні 2017 надійшло 15,2 млрд гривень ЄСВ, що на 39,5%, або на 4,3 млрд гривень перевищує відповідний показник вересня минулого року.

Крім того, найбільші надходження ЄСВ з початку року зафіксовано також у червні - 16,7 млрд гривень і липні - 15,1 млрд гривень.

Єдиний внесок засобами програмного забезпечення автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій і перераховується за призначенням - на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі на ім'я фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування

Нагадаємо, надходження єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України з початку 2017 року склали близько 83,8 млрд гривень, що на 11 млрд гривень більше планового показника.