ua en ru

З початку року поліція зафіксувала 62 випадки торгівлі людьми

З початку року поліція зафіксувала 62 випадки торгівлі людьми Фото: торгівля людьми

Нацполіція з початку року зафіксувала 62 правопорушення за торгівлю людьми

Департамент з протидії злочинам, пов'язаним з торгівлею людьми, з початку року зафіксував 62 правопорушення за випадками торгівлі людьми. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

За даними, які оприлюднив начальник департаменту протидії злочинам, пов'язаним з торгівлею людьми, Артем Крищенко, в цьому році підрозділом виявлено 62 кримінальні правопорушення, передбачених ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування за 30 з цих кримінальних проваджень 21 людині оголошено про підозру.

"Зараз вже закінчено досудове розслідування за 14 кримінальним провадженням, які з обвинувальним актом направлені до суду", - повідомив Артем Крищенко, додавши, що в цьому році поліція встановила і надала допомогу 46 постраждалим від торгівлі людьми: 32 жінок і 13 чоловіків, а також одній неповнолітній особі.

Нагадаємо, в результаті трьох років російської агресії проти України значно збільшилися ризики, пов'язані з торгівлею людьми в Україні.