ua en ru

Із початку року прикордонники виявили майже 2 тис. недійсних паспортів

Із початку року прикордонники виявили майже 2 тис. недійсних паспортів Фото: прикордонний контроль

Лише минулої доби виявлено 12 громадян із підробленими, чужими та недійсними документами

Співробітники Державної прикордонної служби з початку 2017 року виявили майже 2 тисячі підроблених, чужих та недійсних паспортних документів. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що 12 громадян, серед яких шестеро іноземців та шестеро українців із підробленими, чужими та недійсними документами виявили у пунктах пропуску співробітники ДПСУ лише минулої доби.

"Так, у пункті пропуску "Бориспіль" прикордонники виявили серед пасажирів, які прилетіли зі Стамбула та мали відлітали до Франції, 3 громадян Ірану. В ході перевірки документів прикордонники встановили, що вони мають підроблені візи Німеччини, тому їх відправлено зворотним рейсом", - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою в пункті пропуску "Ягодин-авто" прикордонники Луцького загону виявили у громадянина Болгарії та громадянина Конго недійсні паспорти, терміни дії яких закінчилися у 2016 році, а в Одеській області прикордонники Білгород-Дністровського загону в пункті пропуску "Кучурган" затримали громадянина Молдови без належних документів на право перетину кордону.

За даними відомства, на всіх правопорушників було складено відповідні адмінматеріали, вони не були пропущені через кордон.

"Усього ж з початку року, в тому числі і за допомогою сучасних приладів з перевірки документів, під час заходів прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби виявили 132 підроблені, 30 чужих та 1746 недійсних паспортних документів", - відзвітували в ДПСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники зупинили контрабанду патронів на кордоні з Польщею.