ua en ru

З початку року піротехніки знищили понад 35 тис. вибухонебезпечних предметів, - ДСНС

З початку року піротехніки знищили понад 35 тис. вибухонебезпечних предметів, - ДСНС Фото: ДСНС (flickr.com/ministryofdefenceua)

Також було знищено 157 авіаційних бомб

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) з початку 2017 року вилучили і знищили 35 918 тис. вибухонебезпечних предметів, у тому числі 157 авіаційних бомб. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

"Лише протягом останніх трьох діб здійснено 88 виїздів, в ході яких виявлено 536 боєприпасів, у тому числі 17 авіаційних бомб", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 13 липня в Києві на будівельному майданчику в Дніпровському районі столиці, під час проведення земляних робіт, будівельники виявили артилерійський снаряд АС-76 часів Другої світової війни, про що одразу ж повідомили відповідні служби.

Також в Рівненській області на цьому тижні співробітники ДСНС обстежили територію лісового масиву поблизу м. Березне. В ході обстеження прилеглої території рятувальники знайшли 25 артилерійських снарядів та 18 детонаторів.

Зокрема, на Луганщині протягом 17 липня, перевірено 3,8 га в смт. Сватове, Станично-Луганському, Попаснянському та Новоайдарському районах, де виявлено та вилучено 66 одиниць вибухонебезпечних предметів.

В цей же день піротехніки в Донецькій області обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів 5 га території, де виявили 43 одиниці ВНП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за даними на 11 липня, в Україні з початку 2017 року вилучили і знищили 34 тис. 256 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 136 авіаційних бомб.