ua en ru

З початку року піротехніки ДСНС знищили понад 33 тис. вибухонебезпечних предметів

З початку року піротехніки ДСНС знищили понад 33 тис. вибухонебезпечних предметів Фото: сапер ДСНС (dsns.gov.ua)

В тому числі було знищено 135 авіаційних бомб

Піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) з початку року вилучили та знищили 33 тис. 265 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 135 авіаційних бомб. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Впродовж минулої доби здійснено 97 виїздів, під час яких виявлено 713 боєприпасів, у тому числі 1 авіаційну бомбу.

Цього тижня на Хмельниччині, мешканці с. Кульчинки Красилівського району поблизу місцевої водойми знайшли ручну гранату Ф-1 часів минулих війн.

Також 3 липня на Луганщині, піротехнічними розрахунками ДСНС було перевірено 4,31 га місцевості у м. Сватово, Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах, де було вилучено 45 одиниць вибухонебезпечних предметів.

У цей же день піротехнічні підрозділи Донеччини на території м. Бахмут вилучили та знищили 1 гранату ВОГ-25, 1 сигнальну ракету та 1 набій калібром 12,7 мм.

Нагадаємо, раніше в Бахмуті травмувались дві людини, власноруч розбираючи вибухонебезпечний предмет. За даними поліції, обох постраждалих було доставлено до лікарні, де їм надається необхідна медична допомога: у хлопця - мінно-вибухова травма лівої кисті, грудної клітки, лівого ока, а в 19-річної дівчини - контузія.