ua en ru

З початку року піротехніки ДСНС знешкодили 38 тис. вибухонебезпечних предметів

З початку року піротехніки ДСНС знешкодили 38 тис. вибухонебезпечних предметів Фото: ДСНС виявила 133 боєприпасів за 2 серпня

За 2016 рік українські піротехніки здійснили 5 тис. 350 виїздів

Піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій з початку 2016 року вилучили та знешкодили 38 990 тис. вибухонебезпечних предметів, у тому числі 317 авіаційних бомб. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Тільки за минулу добу, 2 серпня, на території України було виявлено 133 боєприпасів.


Піротехнічні підрозділи щодня проводять роботи по обстеженню території країни, виявленні, вилученні та знешкодженні вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн.

З початку 2016 року піротехніки ДСНС скоїли 5 тис. 350 виїздів.

Як йдеться у повідомленні, тільки 26 липня 2016 року в Миколаївській області аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Головного управління ДСНС знищив артилерійський снаряд часів минулих воєн калібром 150 мм.

Через 2 дня, 28 липня, піротехніки Хмельницької області вилучили 1717 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни за межами міста Шепетівка.

Крім того, 1 серпня під час обстеження дна річки Прут біля пляжу в Чернівцях водолази міської рятувальної станції виявили 3 підозрілі предмети, зовні схожих на вибухонебезпечні. Прибулі на місце піротехніки встановили, що це артилерійські снаряди калібру 76 мм часів Першої світової війни. Снаряди були вилучені та знешкоджені у встановленому порядку.

ДСНС попросила громадян при виявленні вибухонебезпечних предметів або зовні схожих на вибухонебезпечні ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером "101" або "102"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, у Києві 3-7 серпня очікується надзвичайна пожежна небезпека.