ua en ru

З початку року близько півмільона сирійських біженців повернулись додому, - ООН

З початку року близько півмільона сирійських біженців повернулись додому, - ООН Фото: сирійські біженці (facebook.com/unitednationshumanrights)

Більшість біженців була внутрішньо переміщеними особами

З початку поточного року 440 тис. сирійських біженців змогли повернутися додому. Як повідомляє DW, про це у п'ятницю, 30 червня, заявив речник Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН) Андрій Махечич.

За словами речника, переважна більшість із цих осіб були вимушеними внутрішніми переселенцями, які раніше залишили свої будинки у зонах найгарячішого протистояння та знайшли притулок в інших регіонах країни. Крім того, за інформацією ООН, понад 31 тис. сирійських біженців повернулась додому із сусідніх країн.

Більшість із тих людей, які повернулись додому, є мешканцями Алеппо, Хами, Хомса та Дамаска, повідомив Махечич. За його словами, більшість цих людей прагнуть жити вдома.

Утім, він відзначив, що це лише невелика частина із близько 5 млн сирійців, які є біженцями за кордоном. Як відомо, від початку громадянської війни в Сирії у 2011 році її жертвами стали понад 320 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше в ООН нарахували більше 22 млн біженців на кінець 2016 року.