ua en ru

З початку року НБУ виявив 101 нелегальний пункт обміну валют

З початку року НБУ виявив 101 нелегальний пункт обміну валют Фото: з початку 2017 НБУ перевірив 770 "обмінників" (УНІАН)

Всього було перевірено 770 "обмінників"

За 9 місяців поточного року Національний банк України провів перевірку 770 структурних підрозділів (пунктів обміну валюти) небанківських фінансових установ. Про це повідомляє прес-служб арегулятора.

Як повідомляється, перевірки здійснювалися в Києві і у всіх областях України.

За результатами перевірок виявлено 101 нелегальний пункт обміну. Зокрема, в Києві, в Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Тернопільській, Харківській та Чернівецькій областях.

Національний банк України почав регулярні перевірки з вересня 2016 року. У минулому році НБУ здійснив 362 перевірки пунктів обміну валюти в 14 регіонах України.

За станом на 1 жовтня 2017 генеральні ліцензії НБУ, що дозволяють займатися валютно-обмінними операціями, є у 31 небанківської фінансової установи та національного оператора поштового зв'язку "Укрпошта". Сьогодні в Україні зареєстровано 3537 відокремлених підрозділів небанківських фінансових установ.

Нагадаємо, Національний банк України оптимізував умови застосування заходів впливу до банків.