ua en ru

З початку року в Кривому Розі зафіксовано понад 3 тисячі порушень правил безпеки

З початку року в Кривому Розі зафіксовано понад 3 тисячі порушень правил безпеки Фото: газ (УНІАН)

Перед початком опалювального сезону було обстежено 27 тис. квартир і майже 5 тис. приватних будинків

У 2017 році фахівцями ПАТ "Криворіжгаз" було перевірено технічний стан мереж і роботу газових приладів у 32 тис. споживачів Кривого Рогу і Криворізького району. В ході перевірки було виявлено 827 порушеннь правил безпеки систем газопостачання, які загрожували здоров'ю та життю споживачів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Перед початком опалювального сезону було обстежено 27 тис. квартир і майже 5 тис. приватних будинків. Найбільш поширеним порушенням є самовільне втручання в систему газопостачання. Всього було зафіксовано 2186 таких випадків. Споживачі проводили заміну опалювальних апаратів, газових плит, автоматики безпеки, перепідключали газові прилади за допомогою гумово-тканинних шлангів і металорукава.

"При виявленні несправностей і порушень, які загрожують безпеці споживачів, відповідно до чинного законодавства, ми змушені відключати газові прилади або повністю приміщення від системи газопостачання. Усунення порушень не залежить від бажання споживача, і є обов'язковим, згідно з вимогами чинного законодавства", - говорить головний інженер ПАТ "Криворіжгаз" Марина Терентьєва.

Ще 400 газових приладів були відключені за незадовільний технічний стан та несправність автоматики безпеки. Споживачі часто ігнорують попередження газовиків і наражають на небезпеку себе та життя своїх близьких.