ua en ru

З початку року ДСНС знешкодила більше 8 тисяч боєприпасів

З початку року ДСНС знешкодила більше 8 тисяч боєприпасів Фото: міна часів Другої світової війни

Піротехніки ДСНС знешкодили понад 8 тисяч вибухових предметів

Піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) з початку року вилучили та знешкодили 8 802 вибухонебезпечних предмети, у тому числі 10 авіаційних бомб. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Відзначається, що досить часто застарілі боєприпаси знаходять і громадяни.

Так, 11 березня до Служби порятунку Вінницької надійшло повідомлення від жителя міста Немирів про те, що під час благоустрою території власного домогосподарства він знайшов невідомий предмет, схожий на вибухонебезпечний. Фахівці ДСНС, які прибули на місце виклику ідентифікували предмет як гранату Ф-1 часів Другої світової війни. Подібний випадок 13 березня стався також у р. Могилів-Подільський. На території міського пляжу громадяни виявили предмет, який виявився гранатою Ф-1. В той же день всі вибухонебезпечні предмети були знешкоджені групою піротехніків ГУ ДСНС в області в спеціально відведених місцях.

На Волині в період з 6 по 12 березня піротехніки Управління ДСНС в області проводили роботу з розчищення місцевості від вибухонебезпечних предметів. Зокрема, в селі Домашів Ківерцівського району фахівці піротехнічних робіт вилучили та знешкодили гранату Ф-1, протитанкову міну та 2 артилерійських снаряда, а на території Рожищенського району було вилучено та знешкоджено 76-мм артснаряд та 6 ручних гранат.

altaltalt

Фото: ДСНС

Найбільшу кількість вибухонебезпечних предметів було виявлено 12 лютого в Запорізькій області на одному з пустирів села Велика Білозерка. Про підозрілу знахідку рятувальників повідомили місцеві жителі, які проводили земляні роботи. Того ж дня групою розмінування вилучено і знешкоджено 23 артилерійські снаряди калібру 76 мм та 4 мінометні міни калібру 82 мм часів минулих воєн.

Нагадаємо, у Львівській області 5 березня піротехніки знешкодили 2 авіаційні бомби часів Другої світової війни.