ua en ru

З початку року за держкошти протезування за кордоном було здійснено 5 учасникам АТО

З початку року за держкошти протезування за кордоном було здійснено 5 учасникам АТО Фото: Артур Дерев'янко

2 учасникам наразі здійснюється протезування за кордоном

З початку року за державні кошти протезування за кордоном було здійснено 5 учасникам антитерористичної операції (АТО). Про це 21 червня під час брифінгу заявив Голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день у нас вже пройшли протезування 5 осіб, 2 ще знаходяться (за кордоном - ред.) і здійснюється протезування",- заявив Дерев'янко.

За його словами, у 2016 році фінансування протезувань учасників АТО залишилося на минулорічному рівні.


"Для протезування за кордоном тих, хто не може бути відпротезований в Україні, було 34 учасники АТО - це в основному верхні кінцівки, те, що у нас немає в Україні, - і складні операції, які ми не можемо забезпечити учасникам АТО для нижній кінцівок", - додав Дерев'янко.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я просить голову Кабінету міністрів України Володимира Гройсмана терміново знайти можливість виділити Міністерству охорони здоров'я додаткові кошти в сумі 183,8 млн гривень з державного бюджету за бюджетною програмою "Лікування громадян України за кордоном".