ua en ru

З початку року до бюджету надійшло 92,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, - ДФС

З початку року до бюджету надійшло 92,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, - ДФС Фото: гроші (РБК-Україна)

Податку на доходи фізичних осіб сплатили на 34,6% більше, ніж у перші 7 місяців минулого року

У січні - липні 2017 року до зведеного бюджету надійшло 92,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомив директор Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Державної фіскальної служби (ДФС) України Павло Дроняк, передає прес-служба відомства.

За його словами, це на 34,6% (або на 23,7 млрд грн) більше, ніж за відповідний період минулого року. Тоді надходження складали майже 68,7 млрд гривень.

У липні було сплачено 14,7 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Цей показник на 30,3% перевищує аналогічний період минулого року, зазначають в ДФС.

"З початку року на підтримку армії платники перерахували понад 8,2 млрд грн військового збору. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплата цього збору зросла на 31,6%, або майже на 2 млрд грн", - сказав Дроняк.

У липні до державного бюджету було сплачено понад 1,3 млрд грн військового збору, що на 30,1% більше липня 2016 року.

У відомстві додали, що єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування забезпечено у сумі 99,4 млрд грн. Цей показник на 26,2 млрд грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року. У липні єдиного внеску було сплачено у сумі понад 15,1 млрд грн, або майже на 4,2 млрд грн більше липня минулого року.

Нагадаємо, 9 серпня Кабінет міністрів схвалив законопроект про запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску для платників.