ua en ru

Із початку дії безвізового режиму до ЄС не пустили 33 українця

Із початку дії безвізового режиму до ЄС не пустили 33 українця Фото: біометричний паспорт українця (Гонтар Володимир / УНІАН)

У кожному конкретному випадку компетентні органи розбираються ретельно в ситуації

Із початку дії безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом у в'їзді до країн ЄС відмовили 33 українцям. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС).

Як зазначив перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк, у кожному конкретному випадку компетентні органи розбираються ретельно в тій чи іншій ситуації.

"Із 11 червня 2017 року станом на 00:00 23 червня прикордонна служба України оформила 741 тисячу 795 громадян, які виїхали до Євросоюзу. З них 156 тис. 916 - за біометричними паспортами, що становить 29% від загальної кількості", - доповів Серватюк.

Він також нагадав, що є певний перелік вимог та причин, на підставі яких людині можуть відмовити у перетині кордону.

"Коли виникають якісь проблеми та питання, то вони, як правило, вирішуються на місці. Але ще не зафіксовано випадку, щоб із Польщі, наприклад, когось повернули за порушення терміну перебування як студента. В кожному конкретному випадку компетентні органи розбираються ретельно в тій чи іншій ситуації", - додав перший заступник керівника ДПСУ.

Як відомо, з 11 червня набуло чинності рішення Європейського Союзу про надання громадянам України безвізового режиму для короткотермінових подорожей до країн ЄС і Шенгенської зони (за винятком Великої Британії та Ірландії).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку дії безвізового режиму між Україною і Євросоюзом понад 30 тисяч українців в'їхали в ЄС за біометричними паспортами.