ua en ru

З початку АТО сапери ЗСУ знешкодили 140 тис. вибухонебезпечних предметів на сході

З початку АТО сапери ЗСУ знешкодили 140 тис. вибухонебезпечних предметів на сході Фото: військові сапери знешкоджують вибухонебезпечний предмет

Також сапери перевірили на наявність небезпечних предметів майже 2755 га території

З початку проведення антитерористичної операції групи розмінування інженерних підрозділів Збройних Сил України на сході держави знешкодили понад 140 тисяч вибухонебезпечних предметів, очистили понад 896 км доріг та 17,6 км залізничних колій. Про це повідомляє сайт Міністерства оборони.

Також, за даними міністерства, сапери перевірили на наявність небезпечних предметів майже 2755 га території та 105 об’єктів.

"Для виконання цих робіт постійно залучається більше 30 груп розмінування зі складу ЗСУ", - стверджують в повідомленні.

В Міноборони також наголошують на необхідності маркування небезпечних територій.

З початку АТО сапери ЗСУ знешкодили 140 тис. вибухонебезпечних предметів на сходіЗ початку АТО сапери ЗСУ знешкодили 140 тис. вибухонебезпечних предметів на сходіЗ початку АТО сапери ЗСУ знешкодили 140 тис. вибухонебезпечних предметів на сході

Фото: військові сапери

У здійсненні протимінної діяльності Міноборони активно співпрацює ОБСЄ. "Днями у школі селища Виноградне на околиці Маріуполя представник Координатора проектів ОБСЄ в Україні публічно передав інженерному підрозділу ЗС України інформаційні банери про мінну небезпеку, які вже встановлюються в місті", - повідомляють в МО.

Нагадаємо, міністр оборони Степан Полторак заявив, що Україна має намір регулярно проводити навчальні ракетні стрільби над Чорним морем.