ua en ru

З початку АТО у Донецькій обл. порушено понад 1,8 тис. справ за фактами зникнення людей, - ОДА

З початку АТО у Донецькій обл. порушено понад 1,8 тис. справ за фактами зникнення людей, - ОДА Фото: Павло Жебрівський

Понад 1,4 тис. зниклих - за минулий рік

З початку проведення антитерористичної операції (АТО) у Донецькій обл. порушено 1 818 проваджень за фактами зникнення людей. Про це розповів голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляє прес-служба ОДА.

Як повідомляється, загалом, з початку проведення антитерористичної операції (15 квітня 2014 р.) в області зареєстровано 1 818 кримінальних проваджень за фактами зникнення осіб за ст. 115 КК України, з них 1 430 - протягом минулого року.

"Хочу сказати, що в цьому році цифри суттєво меньші. І це зрозуміло, торік було більше військових дій і більше загиблих", - зауважив очільник області.

Як зазначається, про це голова Донецької ОДА розповів сьогодні у ході зустрічі в Краматорську зі спеціальним доповідачем ООН з прав людини Крістофом Хейнсом.

Сторони також обговорили ситуацію, що склалася на контрольованій і тимчасово окупованій території Донбасу у сфері захисту права на життя, а також випадки довільних позасудових страт, вчинені підтримуваними Росією сепаратистами та російськими регулярними військами.

Також Жебрівський розповів, що на сьогодні безвісті зниклими на не неконтрольованій території Донецької обл. вважаються більше 600 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зниклими безвісти на Донбасі у списку Служби безпеки України (СБУ) станом на 10 вересня вважаються 804 людини.