ua en ru

З початку АТО на Донбасі від вибухів загинули більше 2,5 тис. осіб, - Міноборони

З початку АТО на Донбасі від вибухів загинули більше 2,5 тис. осіб, - Міноборони Фото: розмінування на Донбасі (УНІАН)

В результаті підривів на Донбасі загинули, в тому числі, 242 дитини

З початку антитерористичної операції на Донбасі в результаті вибухів загинули більше 2,5 тис. осіб. Про це повідомив начальник Управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міноборони України Максим Комісаров, передає прес-служба відомства.

За словами Комісарова, з початку АТО 14 квітня 2014 року по 15 серпня 2017 року загинули не менше 2 558 цивільних, з них 242 дитини. Він також додав, що об'єкти інфраструктури перебувають у критичному стані, оскільки доступ до ушкоджених обстрілами об'єктів неможливий через забруднення вибухонебезпечними предметами.

Відзначимо, про таку ж кількість загиблих дітей з початку АТО на зустрічі з учасниками акції "Діти єднають Україну" повідомляв президент Петро Порошенко. Зокрема, він зазначив, що ці діти були вбиті російськими агресорами.

Нагадаємо, восени 2017 року помічник генсека ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер заявила, що окупований Донбас стає одним з найбільш замінованих регіонів у світі.

"Східна Україна стикається з проблемами захисту. Вона швидко стає одним з найбільш замінованих регіонів у світі, і якщо проблему не вирішити, це зупинить її розвиток на багато років вперед", - зазначила Мюллер.