ua en ru

Міжвідомчий комітет з оперативного реагування на конфлікти за участю ЗМІ почав свою роботу

В рамках програми "Відкрита розмова" почав працювати міжвідомчий комітет з оперативного реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ, передає прес-служба Президента.
Комітет створений при міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства з питань свободи слова та захисту прав журналістів.

Як заявила прес-секретар Президента України, керівник міжвідомчої робочої групи Дарія Чепак, рішення почати роботу такого комітету прийнято у зв'язку з нагальною необхідністю у швидкій реакції на повідомлення про випадки порушення прав журналістів в Україну, оперативному вивченні ситуації і т.д.

"Потреба в комітеті, який працюватиме на постійній основі, виникла давно. Міжвідомча робоча група на своїх щомісячних засіданнях розглядає найбільш резонансні справи, які вимагають широкого публічного обговорення. Але поряд з ними у журналістів часто виникають поточні проблемні питання, які необхідно вирішувати в робочому порядку", - зазначила Дарія Чепак.

До складу міжвідомчої комітету реагування на конфлікти за участю представників ЗМІ входять представники всіх відомств і організацій, що працюють в рамках Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства з питань свободи слова та захисту прав журналістів.

Нагадаємо, за даними МВС, протягом 2011 р. правоохоронні органи порушили 139 кримінальних справ за злочинами, де потерпілими були працівники ЗМІ.