ua en ru

В НАБУ заявили, що зібраних доказів достатньо для повідомлення про підозру голові ЦВК

В НАБУ заявили, що зібраних доказів достатньо для повідомлення про підозру голові ЦВК Фото: Михайло Охендовський (РБК-Україна)

НАБУ продовжить розслідування справи "чорної бухгалтерії ПР" разом з ГПУ

В Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) заявили, що доказів, зібраних детективами, достатньо для повідомлення про підозру голові Центральної виборчої комісії України Михайлу Охендовському. Про це повыдомляє сайт НАБУ.

Детективи Національного антикорупційного бюро України продовжать розслідування так званої "справи чорної бухгалтерії Партії регіонів" у складі спільної слідчої групи з департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, який очолює Сергій Горбатюк.

"Щодо рішення керівника САП про зупинення слідства стосовно голови ЦВК, то як керівник групи прокурорів він не зобов’язаний погоджувати свої рішення з детективами Національного бюро. На переконання НАБУ, докази, зібрані детективами у їхній сукупності є достатніми для повідомлення голові ЦВК про підозру в її остаточній редакції та подальшого скерування обвинувального акту до суду. Однак, відповідно до статті 279 КПК України, зробити це може лише голова САП Назар Холодницький, оскільки саме він здійснив перше повідомлення про підозру (ст. 279 КПК передбачає, що "якщо повідомлення про підозру здійснив прокурор, повідомити про нову підозру або змінити раніше повідомлену підозру має право виключно прокурор")", - відзначають в НАБУ.

Також повідомляється, що протягом року з моменту початку розслідування на підставі матеріалів, переданих колишнім першим заступником голови СБУ Віктором Трепаком, детективи НАБУ активно працювали над ідентифікацією осіб, чиї прізвища та підписи фігурують у записах, відомих широкому загалу як "амбарна книга" або "чорна бухгалтерія" Партії регіонів.

Нагадаємо, 24 квітня Артем Ситник заявив, що САП передали остаточну підозру щодо Охендовського.