ua en ru

НАБУ завершило досудове слідство по розтраті на заводі Фірташа в Запоріжжі

НАБУ завершило досудове слідство по розтраті на заводі Фірташа в Запоріжжі Фото: Дмитро Фірташ

Директору комбінату загрожує до 12 років позбавлення волі

Національне антикорупційне бюро України завершило досудове слідство у справі про розтрату коштів на Запорізькому титано-магнієвому комбінаті, який входить до Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа. Про це йдеться в повідомленні НАБУ.

Повідомляється, що завершилося досудове розслідування по підозрі директора ЗТМК в розтраті майна заводу на суму понад 492 млн гривень. Підозрюваному загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Відзначимо, у вересні суд заарештував директора ЗТМК, однак він був відпущений під заставу. За даними слідства, протягом 2014-2015 років на модернізацію виробництва заводу компанія-співвласник Tolexis Trading Limited виділила 880 млн гривень. Однак, директор перерахував на користь третіх осіб 492 млн гривень.

"Замість фінансування витрат на модернізацію, кошти спрямовані ПАТ "Холдингова компанія "Енергомережі", ВАТ "Запоріжжяобленерго", ПАТ "Комерційний банк "Надра" та ТОВ "Синтез Ресурс" - в рахунок погашення заборгованості ДП "ЗТМК" перед зазначеними суб'єктами. Тоді як ці платежі повинна була здійснити компанія Tolexis Trading Limited з умовами, передбаченими договором підстави ТОВ "ЗТМК", - зазначили в НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ затримало директора заводу Фірташа в Запоріжжі за розтрату майже 500 млн гривень.