ua en ru

НАБУ завершило досудове розслідування у відношенні депутата Полтавської облради

НАБУ завершило досудове розслідування у відношенні депутата Полтавської облради Фото: НАБУ (flickr.com nab/ukr)

Депутат пропонував хабар начальника управління протидії наркозлочинності Нацполиции

Національне антикорупційне бюро України завершило досудове розслідування у відношенні депутата Полтавського ради за пропозицію хабара. Про це повідомляє пресс-служба НАБУ.

"26 червня 2017 детективи Національного антикорупційного бюро України щодо процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно депутата Полтавської обласної ради за ознаками вчинення ним кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу України. В цей же день обвинуваченому і його захисникам вручили обвинувальний акт", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що депутат також є в. о. директора комунального підприємства "Полтавафарм". Він, за попередньою змовою із заступником начальника одного з відділів цього ж підприємства надали хабар т. в. о. начальника управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції у Полтавській області та заступника начальника одного з відділів цього управління.

"Протиправні дії вчинені з метою прискорення процедури обстеження приміщень аптек на відповідність вимогам для здійснення реалізації та зберігання наркотичних засобів і психотропних речовин. Начальника одного з відділів згаданого підприємства затриманий безпосередньо в момент передачі коштів, депутата облради - в той же день", - повідомляє НАБУ.

Нагадаємо, раніше прокуратура Одеської області спільно з співробітниками Управління захисту економіки обласної поліції викрили керівника державного підприємства і фінансових інспекторів надання неправомірної вигоди.